Προγραμματίζοντας τις καλοκαιρινές διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι οι ημέρες που όλος ο κόσμος – όλοι οι εργαζόμενοι – περιμένουν πως και πως. Μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς μακριά από την ρουτίνα και την ζωή της πόλης.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια με την διαρκή οικονομική κρίση και τη πτώση των απολαβών, μειώνουμε όλο και περισσότερα τα έξοδα για ταξίδια και διακοπές.

 

Πως όμως μπορούμε να προγραμματίσουμε οικονομικές, αξέχαστες διακοπές;

 

Το πρώτο βήμα που δε πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, είναι ο προγραμματισμός. Ο προγραμματισμός στα ταξίδια – είτε είναι αεροπορικά είτε όχι – είναι το Α και το Ω. Με σωστή οργάνωση και έγκαιρο προγραμματισμό μπορείτε να επωφεληθείτε από χαμηλές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια μέχρι πολύ οικονομικά δωμάτια!

 

Προγραμματισμός καλοκαιρινών διακοπών

 

Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με καλοκαιρινές διακοπές, ο προγραμματισμός πρέπει να ξεκινήσει κατά τους χειμερινούς μήνες. Συνήθως λίγο μετά την αλλαγή της χρονιάς, θα πρέπει να έχετε κατασταλάξει στο μέρος που θέλετε να περάσετε τις ημέρες των διακοπών σας και έπειτα να ξεκινήσετε την έρευνα για το ξενοδοχεία, τον τρόπο πρόσβασης(ακτοπλοϊκά / αεροπορικά εισιτήρια / τρένο ή με το αμάξι σας) καθώς και όλες τις λεπτομέρειες.

 

Ταξίδι με αεροπλάνο

 

Το βασικότερο σε ένα ταξίδι είναι η διαμονή και η μεταφορά σας. Θα σας προτείναμε να κάνετε μια αρχική έρευνα αγορά στα ξενοδοχεία και τα διαθέσιμα δωμάτια για να δείτε εάν είναι μέσα στο budget που έχετε ορίσει – χωρίς όμως να προχωρήσετε σε κράτηση. Έπειτα, θα πρέπει να αναζητήσετε αεροπορικά εισιτήρια. Μόλις δείτε ότι οι τιμές που εμφανίζονται ανταποκρίνονται στον προϋπολογισμό σας, κάντε άμεσα την κράτησή σας δίχως να χάσετε χρόνο. Εάν αφήσετε τις ημέρες να περάσουν, τότε θα χάσετε τις τιμές που είδατε και σίγουρα αυτές θα αυξηθούν. Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια αλλάζουν πολύ γρήγορα και – δυστυχώς – αλλάζουν προς τα επάνω τις περισσότερες φορές.

 

Σχετικά με την επιλογή της εταιρείας που θα διαλέξετε για τη μεταφορά σας, αυτό εξαρτάται από τον προορισμό καθώς και τον προϋπολογισμό σας. Υπάρχουν οι αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν μεγαλύτερες ανέσεις και παροχές προς τους επιβάτες τους αλλά και οι εταιρείες που προσφέρουν φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με λιγότερες ανέσεις και υπηρεσίες προς τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μαζί τους. Αυτές οι εταιρείες είναι οι λεγόμενες εταιρείες low cost – όπως η Wizzair,Ryanair,EasyJet,Eurowings,κ.α.

 

Σε αρκετές περιπτώσεις, η κράτηση ναύλων μέσω αυτών των εταιρειών θα σας αποφέρει ένα σημαντικό κέρδος και θα έχετε γλυτώσει αρκετά χρήματα. Για παράδειγμα τα αεροπορικά εισιτήρια της ryanair, που μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα εδώ https://www.travelo.gr/aeroporika-eisitiria-ryanair/ αρκετές φορές είναι πιο φθηνά από άλλες αεροπορικές εταιρείες. Το μόνο μειονέκτημα όταν ταξιδεύετε με εταιρείες χαμηλού κόστους είναι οι λιγότερες ανέσεις – υπηρεσίες όπως ότι δεν θα έχετε δωρεάν σνακς και καφέδες, οι θέσεις είναι λίγο πιο στενές καθώς και άλλες μη παρεχόμενες υπηρεσίες όπως ότι συνήθως οι εταιρείες low cost δε σταθμεύουν σε Gate με φυσούνα και η μετεπιβίβαση γίνεται μόνο με λεωφορεία.

Τέλος, στα περισσότερα δρομολόγια οι εταιρείες χαμηλού κόστους προτιμάνε τα περιφερειακά αεροδρόμια καθώς εκεί υπάρχουν μικρότερα τέλη χρήσης και έτσι μεταφέρουν τη διαφορά στα αεροπορικά εισιτήρια των επιβατών!

 

Αφού έχετε κάνει κράτηση για τα αεροπορικά σας εισιτήρια, είτε με εταιρεία low cost είτε με μια συμβατική εταιρεία, μπορείτε να προχωρήσετε στη κράτηση των δωματίων που είχατε δει. Μέσα σε λίγες μέρες οι τιμές στα δωμάτια δεν πρόκειται να αλλάξουν – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου! Έτσι, εφόσον πλέον σιγουρέψατε τη μεταφορά σας και τα αεροπορικά, τότε μπορείτε να προχωρήσετε και στη κράτηση των δωματίων.

Μια πολύ καλή εταιρεία τόσο για κρατήσεις ξενοδοχείων και δωματίων όσο και για αεροπορικά εισιτήρια, είναι η airtickets. Πρόκειται για Ελληνική εταιρεία και μια από τις πρώτες εταιρείες στο χώρο που ξεκινήσετε το διαδικτυακό travelling. Η airtickets προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις τουρισμού στους πελάτες της με αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, ασφαλίσεις ταξιδιού καθώς και κρατήσεις δωματίων. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τα αεροπορικά airtickets στην ιστοσελίδα εδώ. Όλες οι κρατήσεις που γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα της air tickets είναι σε real time – έτσι ό,τι τιμές βλέπετε είναι κι αυτές που πληρώνετε στο τέλος!

 

Προγραμματισμός ταξιδιού με αμάξι, τρένο ή πλοίο

 

Ένα ταξίδι με τρένο ή με αμάξι μπορεί να προγραμματιστεί πιο εύκολα απ’οτι ένα αεροπορικό ταξίδι. Εδώ τα πράγματα έρχονται λίγο ανάποδα καθώς πρώτα πρέπει να κοιτάξετε τη διαμονή και ποια περίοδο είναι πιο οικονομικά τα δωμάτια και μετά το πως θα μεταβείτε. Η μετάβαση με το αμάξι δεν απαιτεί κάποια προεργασία – παρά μόνο να επιθεωρήσετε τη κατάσταση του αμαξιού σας και να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Εάν ταξιδέψετε με τρένο, θα πρέπει να κλείσετε τις θέσεις σας 10 ημέρες πριν έτσι ώστε να μην βρεθείτε σε κάποια δυσάρεστη θέση και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Σε περίπτωση κουκέτας, θα πρέπει να κάνετε κράτηση 1-2 μήνες πιο πριν! Κρατήσεις εισιτηρίων για το τρένο, μπορείτε να κάνετε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εδώ.

 

Τέλος, εάν ταξιδεύετε με πλοίο, η κράτησή σας θα πρέπει να γίνει ως εξής:

  • 1 μήνα πριν εάν δεν θα έχετε αμάξι
  • 1-2 μήνες πριν εάν θα έχετε το αμάξι μαζί σας

 

Ακολουθήστε πιστά αυτές τις συμβουλές και θα κάνετε τον πιο σωστό προγραμματισμό, για αξέχαστες διακοπές!

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *