Κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 20 χρόνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) διοργανώνεται Επιστημονικό Συνέδριο στις 7-8 Οκτωβρίου 2011 με τίτλο: «20 χρόνια Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.: Κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα», υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια, στο κέντρο της Αθήνας στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ. Το συνέδριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και φοιτητές συναφών κλάδων. Σκοπό έχει να αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο ενημέρωσης, ανταλλαγής σύγχρονων επιστημονικών απόψεων για παροχή σύγχρονων υπηρεσιών ψυχικής υγείας στα παιδιά και τους εφήβους. Θα συμμετέχουν και οι ξένοι προσκεκλημένοι ομιλητές D. Bevington, P. Fuggle, Π. Βοστάνης.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα εστιάσουν οι εργασίες του Συνεδρίου αφορούν ειδικότερα στα εξής: 1. Σύγχρονες προσεγγίσεις στην ανάπτυξη υπηρεσιών ψυχικής υγείας. 2. Πρόληψη και προαγωγή ψυχικής υγείας στην κοινότητα και το σχολείο. 3. Θεραπευτικές παρεμβάσεις στην εφηβεία στο πλαίσιο της κοινότητας. 4. Μοντέλα ψυχοθεραπείας σε εφήβους και νέους. 5. Ψυχική υγεία και πολιτισμική ετερότητα. 6. Συνεχιζόμενη εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και συναφών κλάδων. 7. Συμβουλευτικές και Ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες στην κοινότητα. 8. Εισαγωγή στη Θεωρία της Εν-νόησης (Mentalization) 9. Ειδικά ψυχοθεραπευτικά θέματα. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί ομάδα εργασίας που θα αφορά στη μέθοδο AMBIT (Adolescent Mentalization-based Integrative Treatment) μια πρωτότυπη πολυεπίπεδη θεραπευτική παρέμβαση στην κοινότητα για ‘δύσκολους εφήβους’ με πολλαπλά ψυχοκοινωνικά προβλήματα.  Η συμμετοχή σε αυτή την ομάδα εργασίας θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας και θα διεξαχθεί μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Θα χορηγηθούν 12 (ΔΩΔΕΚΑ) μόρια συνεχιζόμενης Ιατρικής (CME-CPD) Εκπαίδευσης αμοιβαία αναγνωρίσιμα από τη EACCME-UEMS και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Κόστος συμμετοχής: Φοιτητές 30€, Επαγγελματίες 60€, ομαδικές εγγραφές ανά 10 άτομα 30€, Ομάδα Εργασίας AMBIT 50€.

Το δικαίωμα συμμετοχής καλύπτει: Παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος, Έντυπο υλικό, καφές, αναψυκτικά, βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο site της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. www.epsype.gr ή στο http://epsype.blogspot.com. Στην γραμματεία του συνεδρίου κα. Αγάπη Μαντζαφού τηλ/fax: 210 6522396 e-mail:info@epsype.gr

Με την ευγενική χορηγία:  AEGEAN AIRLINES, ATHENS PLAZA,  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ι. Τσιάντης MD, DPM, FRC Psych.

Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής

Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΨΥΠΕ

Πρόεδρος Ιατρικών Ειδικοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

Κλάδος Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής (UEMS)

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *