Επαγγελματικές παγωτομηχανές

pagotomixanesΟι επαγγελματικές παγωτομηχανές είναι τα μηχανήματα αυτά που παράγουν είτε παγωτό χωνάκι – soft ice – είτε το σκληρό παγωτό βιτρίνας.

Χωρίζονται δηλαδή σε 2 υπό κατηγορίες. Σ’αυτό το άρθρο, θα αναλύσουμε τις επαγγελματικές παγωτομηχανές για soft ice – το γνωστό σε όλους μας παγωτό μηχανής!

 

Οι παγωτομηχανές για χωνάκι έχουν μακρά ιστορία στη χώρα μας. Ήδη από το 1960 υπήρχαν και σέρβιραν στον κόσμο πεντανόστιμο παγωτό μηχανής. Επειδή οι περισσότεροι προτιμάνε χωνάκι και όχι κάποιο κυπελάκι κτλ, έχει μείνει ως «παγωτό χωνάκι».

 

Για να προσφέρει ένα κατάστημα παγωτό χωνάκι, χρειάζεται μια επαγγελματική παγωτομηχανή που να διαθέτει τουλάχιστον μια γεύση. Οι πιο δημοφιλείς όμως παγωτομηχανές είναι αυτές με 2+1 γεύσεις – δηλαδή προσφέρουν 2 διαφορετικές γεύσεις και μια ανάμειξη αυτών των 2!

 

 

Παγωτομηχανές επαγγελματικές Ιταλικές

 

Οι πιο διάσημες παγωτομηχανές soft ice είναι οι Ιταλικές. Η Ιταλία παράγει μερικές από τις πλέον διάσημες φίρμες στη κατασκευή των μηχανών παγωτού όπως η Gelmatic, Carpigiani και άλλες.

 

Βέβαια, το κόστος απόκτησης μιας Ιταλικής παγωτομηχανής soft είναι ιδιαίτερα αυξημένο, γι’αυτό έχουν βγει στην αγορά ανταγωνιστικά μοντέλα από άλλες χώρες όπως Γερμανία, Πολωνία,Αμερική και τώρα τελευταία και από την Κίνα, με τις λεγόμενες ως Κινέζικες παγωτομηχανές.

 

Επαγγελματικές παγωτομηχανές τιμές

 

Οι τιμές στις επαγγελματικές παγωτομηχανές FROZENBAR ξεκινάνε από περίπου 3.000€ για μια τυπική μηχανή με 1 ή 2+1 γεύσεις. Αντίστοιχα, οι Ιταλικές παγωτομηχανές Gelmatic ξεκινάνε από 6.000€ για την έκδοση της μονής γεύσης.

 

Καταλαβαίνουμε φυσικά ότι οι Ιταλικές μηχανές soft είναι ιδιαίτερα ακριβές και δύσκολες στο να γίνουν γρήγορα και άμεσα απόσβεση από ένα κατάστημα εστίασης.

 

Αντίθετα, Γερμανικές παγωτομηχανές όπως οι μηχανές παγωτού PROTELEX, έχουν κόστος αγοράς από μόλις 3.000€ για μια έκδοση με 2 γεύσεις + ανάμεικτο και με σπουδαία καινοτόμα χαρακτηριστικά.

 

Παγωτομηχανές επαγγελματικές Θεσσαλονίκη

 

Η Θεσσαλονίκη είναι από τις πόλεις με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στο παγωτό soft ice. Συγκριτικά με το μέγεθος της και τους μόνιμους κατοίκους, η κατανάλωση παγωτού soft είναι τρομερά μεγάλη!

 

Βεβαίως σ’αυτή τη σύγκριση δε μπορούμε να βάλουμε τα τουριστικά σημεία, καθώς εκεί η κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά διαρκεί μονάχα μερικούς μήνες.

 

Έτσι, με την κατανάλωση στα ύψη, οι επαγγελματικές παγωτομηχανές Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Στη συμπρωτεύουσα, ένα στα πέντε καταστήματα εστίασης που έχει σχέση με γλυκό, τοποθετεί μια παγωτομηχανή soft ice.

 

Τόσο με το χαμηλό κόστος της όσο και με την άμεση απόσβεσή της, μια παγωτομηχανή είναι μια κερδοφόρα κίνηση για κάθε επιχείρηση εστίασης.

 

Παγωτομηχανή επαγγελματική χωνάκι

 

Οι παγωτομηχανές για χωνάκι είναι τα πλέον δημοφιλή μηχανήματα στο κλάδο της εστίασης. Τα καταστήματα προτιμάνε μια απλή μηχανή soft ice παρά να «μπλέξουν» με τη παραγωγή παγωτού βιτρίνας,κ.ο.κ.

 

Μια παγωτομηχανή για χωνάκι είναι πολύ πιο απλή στη χρήση της καθώς και στις βασικές της λειτουργίες όπως καθημερινή συντήρηση, εβδομαδιαίο καθάρισμα, τρόπο λειτουργίας, κ.ο.κ.

 

Επαγγελματική παγωτομηχανή αγορά

 

Η αγορά της επαγγελματικής σας παγωτομηχανής πρέπει να γίνει αποκλειστικά από μια εταιρεία εξοπλισμού εστίασης που εμπιστεύεστε και φυσικά μπορεί να σας καλύψει σε κάθε σας ανάγκη όπως service, αναβάθμιση, τεχνική υποστήριξη,κ.ο.κ.

 

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές εταιρείες «της μιας ημέρας» που σκοπό έχουν να πουλήσουν ό,τι μπορέσουν και έπειτα να κλείσουν και να αφήσουν ξεκρέμαστους τους επαγγελματίες που τους στηρίξαν.

 

Σημασία δεν έχει μόνο η πώληση, ειδικά σε μεγάλα μηχανήματα εστίασης όπως μια παγωτομηχανή. Μεγάλη σημασία έχει και το after sales services καθώς και η άμεση υποστήριξη στον επιχειρηματία, σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει!

 

Επαγγελματικές παγωτομηχανές μεταχειρισμένες

 

Πέρα από την επιλογή μιας καινούργιας παγωτομηχανής, έχετε και την επιλογή μιας μεταχειρισμένης. Ειδικά στο κομμάτι των παγωτομηχανών, θα σας προτείναμε να μην προτιμήσετε μια μεταχειρισμένη παγωτομηχανή, όσο άριστη κι αν η αγγελία περιγράφει ότι είναι.

Δυστυχώς οι περισσότεροι δε συντηρούν τη παγωτομηχανή όπως πρέπει, με τα απαραίτητα ετήσια service και έτσι μπορεί να λάβετε μια παγωτομηχανή που εξωτερικά να είναι σαν καινούργια και εσωτερικά να θέλει τα διπλάσια χρήματα για να λειτουργεί 100% σωστά.

 

Δώστε μεγάλη προσοχή στην αγορά της παγωτομηχανής σας και επιλέξτε εταιρείες με ιστορία στο χώρο της εστίασης και after sales υποστήριξη που να βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο!