αλλαγη ασφαλειας αυτοκινητου

Αλλαγή ασφαλιστικής εταιρείας μετά από ατύχημα

Αλλαγή ασφαλιστικής εταιρείας μετά από ατύχημα

Εάν το αυτοκίνητό σας έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και αναρωτιέστε αν μπορείτε να αλλάξετε την εταιρεία ασφάλειας, τότε εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στο ερώτημά σας!

Γενικά, ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο ή την μηχανή σας, δεν σας εμποδίζει να αλλάξετε την εταιρεία ασφάλειας.

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι εκεί που είστε τώρα, μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να αλλάξετε εταιρεία και να αγοράσετε μια άλλη ασφάλεια αυτοκινήτου, σε κάποια εταιρεία που θα σας ικανοποιεί.

Ας δούμε όμως γιατί η αλλαγή εταιρείας δεν είναι κακή ιδέα και τι πρέπει να κάνετε για να αλλάξετε εταιρεία ασφάλισης.

Αρχικά, για να ακυρώσετε την τρέχουσα ασφάλειά σας, θα πρέπει να ενημερώσετε έγκαιρα τον σημερινό σας πάροχο.

Ο ασφαλιστής θα ξεκινήσει τη διαδικασία ακύρωσης του συμβολαίου που θα ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές ημέρες.

Τα τελευταία χρόνια, αν δεν πληρωθεί μια ασφάλεια αυτοκινήτου, τότε δεν ανανεώνεται αυτόματα – κάτι που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, οπότε η ακύρωση θα έπρεπε να γίνει 15-20 ημέρες τουλάχιστον πριν την λήξη του συμβολαίου.

Η διαδικασία ακύρωσης προς την εταιρεία ασφάλισης γίνεται με γραπτό τρόπο όπως email ή fax.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες είναι πολύ πιθανόν να σας ζητήσουν μια υπεύθυνή δήλωση όπου θα δηλώνετε πως με δική σας ευθύνη διακόπτετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο και θα προβείτε άμεσα σε νέο συμβόλαιο καθώς η μη ασφάλιση αυτοκίνητου είναι παράνομη, κ.ο.κ.

Επίσης, αν έχετε υπόλοιπο ημερών στην ασφαλιστική εταιρεία, τότε δικαιούστε να πάρετε και χρήματα πίσω.

Πριν όμως ξεκινήσετε την διαδικασία ακύρωσης της ασφάλειας, καλό είναι να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με φθηνές ασφάλειες αυτοκινήτου και να έχετε καταλήξει στην ασφάλεια που θα αγοράσετε – έτσι ώστε να μην χάσετε ημέρες να αναζητάτε καινούργιο συμβόλαιο.

Στις μέρες μας όλες  οι πληροφορίες που αναζητάτε υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες στο ίντερνετ με μια απλή αναζήτηση.

Έτσι μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να βρείτε την φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου με τις περισσότερες καλύψεις για εσάς!

 

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την αγορά νέου ασφαλιστήριου:

Η σύγκριση τιμών online στις ασφάλειες αυτοκινήτων θα σας βοηθήσει να βρείτε τη χαμηλότερη τιμή.

Όμως σε καμία περίπτωση μην ξεχνάτε τις καλύψεις και τις παροχές που έχει η κάθε εταιρεία. Έτσι αν π.χ. βρείτε 2 συμβόλαια που έχουν διαφορά 20€ / έτος αλλά η μια ΔΕΝ έχει οδική βοήθεια, καλό είναι να επιλέξετε αυτήν με την οδική βοήθεια καθώς αν την χρειαστείτε για 1 φορά, τότε το κόστος είναι παραπάνω από 150€!

Κάνοντας online σύγκριση τιμών στις ασφάλειες αυτοκινήτου θα βρείτε τις καλύτερες δυνατές προσφορές για το όχημά σας – ίσως ακόμα και πάνω από 30% από τον δικό σας ασφαλιστή!

 

Πριν αγοράσετε μια νέα ασφάλεια αυτοκίνητου, να έχετε κατά νου ότι:

Οι εταιρείες ασφάλισης ενημερώνουν τακτικά τις τιμές τους – κάτι που είδατε πριν 6 μήνες ίσως να μην έχει ισχύ σήμερα!

Πάντα να διαβάζετε την πολιτική της εταιρείας, το συμβόλαιο καθώς και τα ψιλά γράμματα.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσετε στην ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος. Αν το όχημά σας κοστίζει π.χ. 5.000€ ως μέσο όρο στα μεταχειρισμένα, εσείς αν το ασφαλίσετε για π.χ. 6.000€ τότε θα πληρώνετε περισσότερα ασφάλιστρα ενώ αν ποτέ συμβεί κάτι, η ασφαλιστική θα σας αποζημίωση με βάση το μέσο όρο των μεταχειρισμένων εκείνη τη στιγμή (δηλαδή στην περίπτωσή μας τα 5.000€).

 

Καλύψεις της ασφάλειας που πρέπει να μελετήσετε

Κάλυψη επιβατών: Η κάλυψη επιβατών σας χρησιμεύει όταν ταξιδεύετε με άλλους επιβάτες. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, τότε η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει όλους τους επιβάτες που ήταν μέσα στο ατύχημα, κατά τη διάρκεια του συμβάν.

Κάλυψη προσωπικών αντικειμένων: Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν προσωπικά ή άλλα αντικείμενα που χάθηκαν ή καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια ατυχήματος. Όμως αν προσθέσετε την ειδική, πρόσθεση κάλυψη, τότε όλα σας τα προσωπικά αντικείμενα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, θα αποζημιωθούν(ανάλογα το μέγιστο όριο κάλυψης που έχετε).

Υπηρεσία αντικατάστασης οχήματος: Αν έχετε παρόμοια κάλυψη στο ασφαλιστήριό σας, τότε αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σας και να μείνει στο συνεργείο, τότε η ασφαλιστική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να σας παραχωρήσει αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι το πρόβλημα να λυθεί!

Προστασία bonusmalus: Το bonus malus είναι η “βαθμολογία” των οδηγών. Κάθε ατύχημα συνοδεύεται με την αντίστοιχη «ποινή» στο bonus malus.

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν προστασία bonusmalusέτσι ώστε αν π.χ. έχετε 1 συμβάν το χρόνο, να μην ανεβαίνει το bonus malus σας – κάτι το οποίο θα φέρει αύξηση χρημάτων στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

 

Κόστος ασφάλισης εξτρά εξοπλισμού ή κάμπριο αυτοκινήτων

Αν θέλετε να ασφαλίσετε κάμπριο αυτοκίνητο, τότε το κόστος θα είναι πιο αυξημένο γιατί είναι πιο ευάλωτα σε ζημίες και κλοπές.

Ειδικά αν το κάμπριο έχει softtop– δηλαδή πάνινη οροφή, τότε το κόστος θα είναι ακόμα πιο μεγάλο σε σχέση με τα κάμπριο που έχουν σκληρή οροφή hardtop.

Επίσης, εξτρά κόστος θα έχετε αν θέλετε να ασφαλίσετε τον εξτρά εξοπλισμό του αυτοκινήτου σας όπως ηχοσύστημα, multimedia οθόνη, τεχνολογικός εξοπλισμός , κ.α.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα δηλώσετε στην αρχή του συμβολαίου, έτσι ώστε να δηλωθούν και να ασφαλιστούν με τα αντίστοιχα ποσά.

Η αλλαγή ασφαλιστικής εταιρείας μετά από ατύχημα είναι δυνατή – το μόνο που εσείς πρέπει να κάνετε είναι η σωστή έρευνα αγοράς ώστε να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή λύση με τα λιγότερα χρήματα!

There are no comments yet

Why not be the first

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *